Kiertotalousyhtiö Syklo Oy:n toiminta laajentuu valtakunnalliseksi

Hyvinkäällä sijaitseva Suomen Energiamurske Oy:n kiertotalouskeskittymä saa tammikuussa uuden omistajan, kun Syklo Oy ostaa sen koko osakekannan Riob Oy:ltä.

Kiertotalousyhtiö Syklo Oy on ostanut Suomen Energiamurske Oy:n 9.1.2024. Suomen Energiamurskeen muodostama ainutlaatuinen Hyvinkään kiertotalouskeskittymä jatkaa toimintaansa Syklo Oy:n tytäryhtiönä Syklon toimitusjohtaja Teemu Koskelan johdossa. Suomen Energiamurskeen toimitusjohtaja Heikki Sinkkonen jatkaa yhtiön palveluksessa toimeksiantosopimuksen puitteissa siirtymäkauden ajan varmistaen hyvän asiakaspalvelun toteutumisen sekä erilaisiin käytänteisiin liittyvien asioiden integraation osaksi Syklon toimintaa. Yrityskaupan myyntihintaa ei kerrota julkisuuteen.

”Tavoitteemme on kasvaa valtakunnalliseksi ja kansainväliseksi kiertotalouskumppaniksi, joka uudistaa kiertotalousmarkkinan. Suomen Energiamurskeen kautta saamme eteläiseen Suomeen vahvan kasvualustan, joka antaa meille mahdollisuuden toteuttaa uusia teollisia investointeja kiertotalousinnovaatioihin ja -palveluihin. Haluamme rakentaa parempaa maailmaa ja tehdä sen tavalla, joka on mahdollisimman kestävää, kannattavaa ja luo uudistavaa kasvua koko Suomeen. Syklon tehtävä on toiminnallaan kirittää koko yhteiskuntaa siirtymään nykyisestä kestämättömästä raaka-aineiden kulutuksesta aitoon kiertotalouteen”, kertoo Teemu Koskela, Syklon toimitusjohtaja.

Kaupan myötä Pohjois-Suomen kiertotalouskentän keskeinen toimija Syklo Oy ottaa merkittävän askeleen kohti tavoitettaan valtakunnallisesta läsnäolosta ja palvelutarjonnasta. Yhtiön toimintamalli tähtää yhä korkeamman kiertotalousasteen saavuttamiseen sen tärkeimmissä ekosysteemeissä; rakennusmateriaalien kiertojen sulkeminen ja biovirroista uusia tuotteita. Hyvinkään kiertotalouskeskittymä antaa Syklolle mahdollisuuden toteuttaa yhtiön kasvustrategian mukaisia investointeja kiertotalouden uudistamiseen.

Suomen Energiamurske harjoittaa kiertotalouteen sopivien tilojen ja toimintojen vuokraamista, rakennus- ja purkujätteiden vastaanottoa sekä energiajakeiden myyntiä. Yhtiön viiden ja puolen hehtaarin kokoisella kiinteistöllä on 100 000 tonnin vuotuisen jätemäärän vastaanoton mahdollistava ympäristölupa sekä yhteensä noin 6 400 neliömetrin rakennuskanta. Alueelle on Heikki Sinkkosen johtamana rakennettu ensiluokkaiset tilat ja toimintaedellytykset monipuoliselle kiertotaloustoiminnalle.

 ”Syklon kasvu- ja kehityssuunnitelmat Suomen Energiamurskeen suhteen antoivat varmuutta vastuullisesta kodista. Olen tehnyt pitkään töitä kasvattaakseni kiertotalouskeskittymän toiminnan siihen mitä se on tänä päivänä. Nyt on kuitenkin aika leveämmille hartioille ja toiminnan jatkokehitykselle Syklon johdolla. Työntekijät ja asiakkaat ovat varmasti hyvissä käsissä”, kommentoi Heikki Sinkkonen Riobin toimitusjohtaja.

Uutena omistajana Syklo ottaa lämpimästi vastaan Suomen Energiamurskeen henkilökunnan ja sitoutuu toimimaan vastuullisena ja reiluna työnantajana. Alueen tilavuokrasopimukset jatkuvat sellaisenaan nykyisten kumppanien kanssa. Kasvustrategiansa mukaisesti Syklo myös sitoutuu kehittämään ja kasvattamaan toimintaa entisestään alueella nykyisten ja uusien kumppaneiden kanssa ja sen myötä lisätä työvoimaa.

“On hienoa, että Heikki Sinkkonen tiimeineen on pystynyt luomaan merkittäviä yhteistyösuhteita useiden kiertotalousyhtiöiden kanssa. Näitä yhteistyösuhteita haluamme vahvistaa ja kehittää, koska kiertotaloudessa kukaan ei pärjää yksin. Yhdessä voimme onnistua tarjoamaan ratkaisuja maailmanluokan ongelmiin”, Teemu Koskela jatkaa.


Lisätiedot:

Teemu Koskela, toimitusjohtaja Syklo Oy,
050 400 8721
teemu.koskela@syklo.fi

Heikki Sinkkonen, toimitusjohtaja Riob Oy,
0400 394 841
heikki.sinkkonen@riob.fi

Office worker at Syklo.

Offices

Nahkatehtaankatu 2,
90130 Oulu

Pohjoisesplanadi 39,
00100 Helsinki

waste hand to hand.

Waste reception

Ruskonseläntie 21, 
90620 Oulu

Kerkkolankatu 40,
05800 Hyvinkää