Hymyilevä piirretty maapallo.

Meistä

Ihmisen kokoisia ratkaisuja maailmanluokan ongelmiin.

Vastuullisuus- ja avainluvut 2023

21
M€

Liikevaihto

75 249
tonnia

Vastaanotettu jäte

89 649
tonnia

Tuotetut jakeet

133 372
tonnia

Ekovoimalaitkselle toimitettu jäte

Oulun jätteiden lajittelulaitos.

Oulun lajittelulaitos

Oulun Ruskossa sijaitsevalla lajittelulaitoksella voimme vastaanottaa jopa 100 000 tonnia jätettä vuosittain. Lajittelemme mm. rakennus- ja purkujätteitä sekä kauppa- ja teollisuusjätteitä.

Hyvinkään kiertotalouskeskittymä.

Hyvinkään kiertotalouskeskittymä

Hyvinkään kiertotalouskeskittymä on 9.1.2024 alkaen Syklo Oy:n tytäryhtiö, jonka toimintaan kuuluu jätemateriaalien vastaanotto ja jatkokäsittely yhdessä alueen kumppaneiden kanssa

Syklo – kestävä kasvu. Lapsi juoksee kohti tuulivoimalaa kädet levitettynä.

Ihmisen kokoisia ratkaisuja maailmanluokan ongelmiin

Meistä kiertotalous kuuluu kaikille. Tarjoamme yrityksille matalan kynnyksen työkalut tulla osaksi kiertotalouden suurta sykliä. Autamme asiakkaitamme luomaan parhaat käytännöt jätteiden ja materiaalivirtojen käsittelyyn sekä logistiikkaan, joita kestävä kasvu tukee.

Me Syklossa uskomme, että voimme tehdä tulevaisuudesta paremman omalla toiminnallamme. Kehitämme jatkuvasti omaa osaamistamme ja seuraamme kiertotalouden viimeisimpiä virtauksia, jotta matka kohti kestävämpää tulevaisuutta olisi nopeampaa. Ohjaamme asiakkaitamme kohti kestävää kasvua ja puhtaampaa tulevaisuutta.

Ihmiset seisomassa lajittelulaitoksen edessä.

Syklo on kiertotalouden edelläkävijä

Syklo tarjoaa erinomaisen pohjan uusien kiertotalousratkaisujen kehittämiselle. Toimipisteemme Oulussa ja Hyvinkäällä mahdollistavat jätteiden käsittelyn korkealla hyötyasteella.

Tavoittelemme kasvua laajentamalla toiminta-aluettamme ja yhteistyökumppanuuksiamme valtakunnallisesti ja kansainvälisesti.

Tulevaisuudessa investoimme merkittävästi kiertotalouden uusiin keinoihin ja koko toimialan kasvattamiseen. Tavoitteemme on tarjota laaja ja kattava palveluverkosto yhdessä kumppaneidemme kanssa.

Kulttuuri ja ympäristökädenjälki

Syklo on tasavertainen ja monimuotoinen organisaatio. Keskeisiä arvojamme ovat inhimillisyys, yrittäjyys, rohkeus ja ketteryys. Haluamme olla merkityksellinen työnantaja, jonka liiketoiminta tarjoaa aidosti vaikuttavia mahdollisuuksia kiertotalouden sankareille.

Annamme jokaisen olla oma itsensä ja valjastaa niin osaamisensa kuin intohimonsakin konkreettiseen tekemiseen hyvin johdetussa organisaatiossa. Haastamme itsemme ja kumppanimme  tekemään perinteiset yritys- ja organisaatiohimmelit ylittävää ja osallistavaa tiimityötä. Toimintaamme leimaa ilo, usko ja kyky parempaan sekä halu tehdä konkreettisia hyviä tekoja.

Vastuullisuus ohjaa koko arvoketjuamme. Pienennämme kasvihuonepäästöjä vähentämällä neitseellisten materiaalien käyttöä ja korvaamme fossiilisia polttoaineita kehittämällä bio- ja jätepohjaisia vaihtoehtoja. Tahdomme kasvattaa materiaalien ja raaka-aineiden kierrätysastetta merkittävästi ohjaamalla jätteet hyötykäyttöön sekä jalostamalla niitä uusiksi materiaaleiksi ja tuotteiksi.

Vuosi ja Vastuullisuus 2023

Tarkastelemme talouttamme sekä vastuullisuustoimiamme osana Oulun Energian Vuosi ja Vastuullisuus 2023 -raporttia.

Keskityimme vuoden 2023 aikana kiertotalousinnovaatioiden kehittämiseen, kierrätysasteen parantamiseen sekä potentiaalisten yritysostojen ja yhteistyökumppanuuksien kartoittamiseen. Löysimmekin merkittäviä uusia yhteistyökumppaneita muista maakunnista. Käsittelemiemme materiaalien kierrätysaste nousi 7 prosenttiin.

Vuosi 2023 oli ensimmäinen kokonainen kalenterivuosi ja 12 kuukauden tilikausi. Yhtiömme liikevaihto oli noin 21 miljoonaa euroa, joka jäi hieman tavoitteesta. Tätä selitti vähentynyt vastaanotetun jätteen määrä. Liiketulos oli edellisvuoden tavoin positiivisen puolella.

Pääset tutustumaan koko raporttiin sekä Syklon osuuteen sivuilta 26–28.

Miljöö-
innovaatiotuki

Olemme mukana rahoittamassa Miljöö-innovaatiotuen kautta elinympäristöämme parantavien innovaatioiden ja hankkeiden kehittämistä. Tuki on haettavissa kerran vuodessa. Haku on auki seuraavan kerran 1.8.-30.9.2024.

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko? Kiertotalousasiantuntijamme auttavat sinunkin yrityksesi kohti tehokkaampaa ja kestävämpää tulevaisuutta.

Toimistotyöntekijä Syklossa. Puhelin ja tietkone ihmisen kädessä.

Toimistot

Nahkatehtaankatu 2,
90130 Oulu

Pohjoisesplanadi 39,
00100 Helsinki

Jätteiden vastaanotto. Kaksi Syklon työntekijää nostaa jätettä.

Jätteiden vastaanotto

Ruskonseläntie 21,
90620 Oulu

Kerkkolankatu 40,
05800 Hyvinkää