Syklon kiertotalousosaajat

Keitä ovat Syklon kiertotalousosaajat, joiden käsissä parempi huominen ja suurempi kiertotalousaste lepää? Tutustu osaaviin ammattilaisiimme sekä kiertotalouden työpaikkoihin ja tule mukaamme pyöräyttämään maailma paremmalle kiertoradalle!

Head of Technology Petteri Asikainen

Petteri Asikainen seisoo ja hymyilee kohti kameraa.
Syklon teknologiapäällikkö Petteri Asikainen.

Moi! Olen Petteri Asikainen ja toimin Syklon teamissa teknologiajohtajana. Koulutukseltani olen mekatroniikkainsinööri ja työurani varrella olen työskennellyt aiemmin paperi- ja selluteollisuuden koneiden, telakkateollisuuden laitteiden sekä palotorjuntajärjestelmien parissa. Viimeiset lähes kymmenen vuotta on mennyt kehitystehtävissä kiertotalousteknologioiden mielenkiintoisessa maailmassa. ♻️

Syklolla tehtäväni on valmistella ja toteuttaa investointihankkeita sekä ottaa haltuun kasvuhankkeisiin liittyvä teknologiaosaaminen ja uusien prosessien kehittäminen tulevaisuuden tehokkaiksi kiertotalous-työkaluiksi. Lisäksi tuen Syklon organisaatiota nykyisten materiaalinkäsittelytoimintojen kehityksessä ja tuotantotehokkuuden parantamisessa. 🌟

Syklolla olen ylpeä yrityksen avoimesta ja ennakkoluulottomasta suhtautumisesta uusiin kiertotalous-mahdollisuuksiin ja aidosta halusta löytää sekä toteuttaa täysin uusia ratkaisuja erilaisten kierrätysmateriaalien raaka-ainehyödyntämisen lisäämiseksi. Syklolla meno ei ole jämähtänyt perinteisten käsittelymenetelmien monistamiseen.

Arjen supervoimani saan yksinkertaisiin asioihin keskittymällä monimutkaisen työpäivän tai työviikon jälkeen. Näitä voisi olla esim. metsässä kävely, soittoilta vanhojen bändikavereiden kanssa, mopon moottoriremontti vanhemman pojan kanssa tai vaikka sulkapallomatsi nuoremman juniorin kanssa. Joskus ihan vaan rentoutuen pihasaunassa maaseudun rauhassa… 🌲🔧🏸🧘‍♂️

Toimitusjohtaja Teemu Koskela

Syklon toimitusjohtaja Teemu Koskela

Moikka! Olen Teemu 41-v., kolmen lapsen isä ja vielä isomman perheen vanhempi, jossa yhteensä seitsemän lasta, Tiina-vaimo ja Tyyne-koira. 

Työskentelen Syklolla toimitusjohtajana. Tässä tehtävässä haluan palvella tiimiäni ja sidosryhmiämme selkeällä visiolla, ihmisläheisellä johtamisella ja jokaista kunnioittavalla tekemisen meiningillä. Yhtiömme on kasvupolulla ja se edellyttää meiltä panostuksia nykytoiminnan kehittämisen lisäksi erilaisiin kasvuhankkeisiin ja tiimin rakentamiseen. Näissä kaikissa asioissa olen ilolla tukemassa tiiminäni.

Olen erityisen ylpeä tiimistäni. On ollut mahtava nähdä ihmistemme onnistuvan, kasvavan ja kehittyvän tehtävissään. Uskon, että tällä porukalla viemme Syklon ratkaisujen avulla asiakkaamme kohti kiertotaloutta. Ja sen yli! 🙌

Näin talvisin hiihto ja sen lisäksi voimaharjoittelu ovat minulle tärkeitä henkilökohtaisia henkireikiä. Sen lisäksi nautin perheeni seurasta ihan vaan olemalla läsnä. Joskus teen aika paljon remonttihommiakin, mutta niiden kohdalla supervoimatasot saattavat ehtyä äkisti. Lukeminen tuottaa minulle tyydytystä, erityisesti jos aiheena maailmanhistoria tai tekninen nippelitieto vaikkapa 20-30 vuotta vanhojen Tekniikan Maailmojen muodossa.

Kumppanuuspäällikkö Eero Martikainen

Eero Martikainen Syklo
Syklon kumppanuuspäällikkö Eero Martikainen

Moikka! Olen Eero Martikainen ja toimin Syklon kumppanuuspäällikkönä. Tehtäväkenttääni kuuluu uusien yhteistyösuhteiden luominen ja uusien liiketoimintojen rakentaminen. 💪

Syklossa olen ylpeä aidosta tahtotilasta ja rohkeudesta viedä kiertotaloutta eteenpäin – hienoa tiimiä ja pitkälle tulevaisuuteen katsovaa asennetta unohtamatta. Kiertotalous on lupaavin ratkaisumalli globaaleihin kestävyyshaasteisiin uusiutuvan energian rinnalla ja yhdessä kumppaniemme kanssa teemme siitä totta. ♻️

Arjen supervoimani on usko siihen, että mikään ei ole mahdotonta ja kaikesta selvitään. Sen voimalla jaksaa isompienkin haasteiden yli.

Kiertotalouspäällikkö Heikki Harju-Autti

Syklon kiertotalouspäällikkö Heikki Harju-Autti
Syklon kiertotalouspäällikkö Heikki Harju-Autti

Kiertotalouspäällikkö Hekki Harju-Autin työtehtävät ovat monipuoliset, niihin kuuluvat muun muassa asiakkuuksista ja yhteistöistä vastaaminen, joka tarkoittaa käytännössä Oulun Energian ekovoimalaitoksen jätehankinnoista huolehtimista. 

Näiden tehtävien lisäksi Heikki vastaa Syklolla esimerkiksi tuhkan hankinnasta ja käsittelystä. Tämä tarkoittaa käsittelypalvelun tuottamista Oulun Energian voimalaitoksille. Heikin työajasta suurin osa hoituu toimistolta, mutta Heikkiin voi törmätä myös Ruskon jätteidenlajittelu laitoksella.

Erityisen ylpeä Heikki on Syklolla matkasta, joka on kuljettu ideoista ja selvityksistä tähän pisteeseen ja koko yhteiskunnan osalta merkittävästä työstä. ”Minusta on hienoa saada työskennellä ympäristön sekä meidän kaikkien tulevaisuuden osalta tärkeän asian parissa”.

Mutta mikä on Heikin arkipäivän supervoima? ”Arkipäivän supervoimani – kahvin lisäksi – on ehdottomasti se, että koen kiertotalouden merkitykselliseksi ja saan tarjota tähän liittyen asiakkaille optimaalisia ratkaisuja. Lisäksi se, että olen ollut konkreettisesti mukana Syklon kehittämisessä koko matkan ajan antaa merkitystä työlle”.

Tuotantoinsinööri Antti Mattila

Syklon tuotantoinsinööri Antti Mattila
Syklon tuotantoinsinööri Antti Mattila

Terve! Olen Antti Mattila ja toimin Syklolla tuotantoinsinöörinä. Vastaan päätoimisesti Syklon jätteidenlajittelulaitoksen kunnossapidosta ja käytettävyydestä sekä teknisistä kehityshankkeista. Lisäksi teen laajasti muita kiertotalouteen ja lajittelulaitoksen toimintaan liittyviä tehtäviä, kuten hankintaa, laadunhallintaa ja raportointia. 

Olen erityisen ylpeä Syklolla siitä, kun saan olla mukana kiertotaloustoiminnassa, jonka vaikutus näkyy meidän kaikkien arjessa. Töissä arkipäivän supervoima on mahtava, yhteen hiileen puhaltava työporukka.

Etkö löytänyt etsimääsi? – Ei hätää, listaus päivittyy uusilla kiertotalousosaajilla kuukausittain!


Ura Syklolla

Kiinnostuitko työstä kiertotalouden parissa?