Uusi mobiilisovellus nopeuttaa asiointia ja kierrätystä Ruskossa

Syklo lanseeraa 11.12.2023 asiakkailleen Syklo Community mobiilisovelluksen, joka pitää sisällään mobiilisovelluksen sekä desktop-näkymän. Uusi asiointikanava parantaa jätteiden logistiikkaketjuja nostaen jätteiden hyödyntämisastetta sekä nopeuttaa asiointia Syklon jätteiden lajittelulaitoksella Ruskossa.

Syklo Community -mobiilisovellus on kehitetty helpottamaan Oulun lajittelulaitokselle jätteitä tuovien kuljettajien asiointia sekä avaamaan jätteiden käsittelyä entistäkin läpinäkyvämmäksi datan avulla, jota kertyy huolitsijoille eli tuonti- ja vientikuljetusten järjestelytehtävistä vastaaville. Sovelluksen avulla kuljettaja pystyy muun muassa ilmoittamaan kuormat ennakkoon ja nopeuttamaan punnitusta sekä seuraamaan kuormahistoriaa.

Kuljettajat pystyvät hoitamaan kaikki kuormaansa koskevat kirjaukset sovelluksessa. Lisäksi sovelluksen avulla kuljettajat kerryttävät toimittajille dataa tuodusta jätteestä. Kertyneen datan ansiosta huolitsija voi seurata toimittamaansa jätemäärää, jätteen laatua tai sen muutoksia sekä tulevaisuudessa myös, mitä yrityksen jätteistä on lajittelun jälkeen tuotettu.

”Ensimmäisessä vaiheessa lanseerasimme kuljettajien asiointia helpottavia ratkaisuja. Tavoitteemme on, että kuljettaja voi hoitaa kaikki kirjausta vaativat vaiheet jätteiden tuomisen ja lajittelulaitokselta lähtemisen välillä tämän sovelluksen kautta. Sovellus parantaa ja helpottaa lajittelulaitoksella asiointia merkittävästi”, Syklon tuotantopäällikkö Elle Niemistö kertoo.

Sovellus on myös merkittävässä roolissa lajittelulaitoksen kierrätysasteen nostamisessa, sillä sen avulla Syklon on mahdollista hallita paremmin lajittelulaitokselle sisään tulevia materiaalivirtoja sekä niiden laatuja.

”Asiakas näkee sovelluksesta helposti, millaisia jakeita meille voi tuoda ja mitkä ovat kuormien laatuvaateet. Tavoitteemme on, että materiaalien talteen saaminen jätteestä tehostuu”, kiertotalouspäällikkö Heikki Harju-Autti summaa.

Mobiilisovellusta tullaan kehittämään kertyneen käyttäjäpalautteen perusteella tulevaisuudessa.

”Sovelluksen lanseerauksen jälkeen aloitamme raportoinnin kehittämisen, jonka avulla yritys saa käyttöönsä modernit raportit jätteiden käsittelystä. Kehityksen tuloksena sovellus tulee helpottamaan yrityksiä muun muassa vastuullisuusraportoinnissa. Lisäksi seuraamme jatkuvasti sovelluksen käytöstä kertyvää palautetta ja kehitämme sovellusta jatkuvasti asiakkaitamme kuunnellen”, Syklon toimitusjohtaja Teemu Koskela toteaa.

Mobiilisovellus on ladattavissa 11.12.2023 alkaen ilmaiseksi sovelluskaupoista

Sovellus on ladattavissa sekä iOS- että Android-laitteille ja se löytyy sovelluskaupoista nimellä Syklo Community. Huolitsija voi ottaa desktop-näkymän käyttöönsä verkkosivujen kautta. Halutessaan huolitsija voi käyttää räätälöityä datapuolta myös mobiilisovelluksella.

Huolitsija: Saadaksesi tunnukset sovellukseen, ota yhteyttä Krista Paasoon puh: 040 657 5213 tai sähköposti krista.paaso@syklo.fi

Kuljettaja: Voit rekisteröityä kuljettajaksi yrityksen huolitsijalta saatavalla nelinumeroisella koodilla ja voit myös tarvittaessa lisätä toimittajakoodeja rekisteröitymisen jälkeen. Voit tehdä kuormien ennakkoilmoituksia niille toimittajille, joiden koodi on lisätty profiiliisi. 

Ota Syklo Community -mobiilisovellus käyttöösi ja osallistu arvontaan!

Syklon sopimusasiakkaat saavat suurimman hyödyn sovelluksesta irti, kun sekä kuljettajat että huolitsijat ottavat sen käyttöönsä. Sovelluksen käyttöönottaneet ja kuormansa sovelluksen kautta ilmoittaneet osallistuvat automaattisesti tuotepalkintojen arvontaan tammikuun 2024 aikana.

Kaikkien sovelluksen käyttäjien kesken arvotaan Ooni-pizzauuni ja Polar-älykello. Lisäksi kaikki mobiilisovelluksen kautta kuormansa ilmoittaneet saavat laadukkaat työkäsineet.

Toimistotyöntekijä Syklossa. Puhelin ja tietkone ihmisen kädessä.

Toimistot

Nahkatehtaankatu 2,
90130 Oulu

Pohjoisesplanadi 39,
00100 Helsinki

Jätteiden vastaanotto. Kaksi Syklon työntekijää nostaa jätettä.

Jätteiden vastaanotto

Ruskonseläntie 21,
90620 Oulu

Kerkkolankatu 40,
05800 Hyvinkää