Syklon jätteiden lajittelulaitoksen ulkovarastossa tulipaloja

Syklon jätteiden lajittelulaitoksella on ollut viikon sisään lukuisia kytöpaloja ja kolme liekkeihin leimahtanutta paloa ulkona sijaitsevassa SRF-varastokasassa. Lisäksi naapurissamme Kiertokaarella on ollut yksi palo, jossa ulkokentällä toiminut puumurska paloi.

Syklon puolella olleet palot ovat saaneet alkunsa SRF-varastokasan sisällä kyteneistä pesäkkeistä, joihin liittyen alustava analyysi osoittaa ainakin yhdeksi mahdolliseksi syyksi tietyt jäte-erät, jotka sisältävät kevyttä, ilmavaksi jäävää ja osin syttymisherkkää materiaalia. Asian tutkinta on vielä kesken.

SRF:ää eli kierrätyspolttoainetta varastoidaan sekä paaleina että koneella tampattuna irtotavarana. Palot ja palonalut ovat kohdistuneet viimeksi mainittuun. Syklon varastot ovat tällä hetkellä erityisen suuret, koska varastoja on osin tarkoituksella kerrytetty lämmityskauden tarpeita silmällä pitäen.

Jätteiden vastaanotto lajittelulaitoksella pyörii kuitenkin normaalisti. Henkilökuntamme kumppaneineen on tehnyt ansiokasta ja raskasta työtä sammuttaessaan paloja ja etsiessään ratkaisuja ongelmaan.

Syklon toimipiste Oulu. Kiertotaloustyöpaikat Oulussa.

Syklo Oulu

Käyntiosoite
Nahkatehtaankatu 2,
90130 Oulu

Ruskonseläntie 21, 
90620 Oulu

Syklon toimipiste Helsinki. Kiertotaloustyöpaikat Helsingissä.

Syklo Helsinki

Käyntiosoite
Pohjoisesplanadi 39, 00100 Helsinki